Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lustrum: Dies-receptie

15 november 2022 @ 20:00 - 01:00

Gratis

Waarde Grotiaan,

Op 16 november 1917 is onze mooie vereniging, de Juridische Faculteitsvereniging Grotius, opgericht. De rijkelijke historie van de Juridische Faculteitsvereniging Grotius is het waard om even bij stil te staan. Het is begonnen als het dispuut ‘Societas Iuridica Grotius’. In 2003 is de vereniging gefuseerd met de faculteitsvereniging ‘Juridische Faculteitsverenging Appèl’ en is de Juridische Faculteitsvereniging Grotius een feit.

De vereniging is vernoemd naar de beroemde Nederlandse rechtsgeleerde Hugo de Groot die alom wordt beschouwd als één van de grondleggers van het Volkenrecht en het Internationaal Recht. In 1619 werd Hugo de Groot door Prins Maurits gevangengezet in slot Loevestein vanwege zijn kritische uitlatingen. Twee jaar later wist Hugo de Groot op een spectaculaire wijze via een boekenkist uit slot Loevestein te ontsnappen. Op deze symbolische plek, precies 100 jaar na de oprichting van de vereniging, werd de Koninklijke Erepenning in ontvangst genomen.

Het is me daarbij een eer en waar genoegen je mee te delen dat de Juridische Faculteitsvereniging Grotius dit jaar haar 105-jarig bestaan zal vieren. In de week van 14 november vieren wij ons lustrum. Dit zal uiteraard feestelijk gevierd worden.  Graag zouden wij dan ook met je willen proosten op het 105 jaar bestaan van de vereniging. We nodigen je dan ook van harte uit voor onze dies-receptie op dinsdag 15 november 2022 om 20:00 uur in het Scheltema te Leiden. Meld je snel aan!

Gegevens

Datum:
15 november 2022
Tijd:
20:00 - 01:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Scheltema
Marktsteeg 1
Leiden, 2312 CS Nederland
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar