Commissies

Activiteitencommissie extern

Introductie

De activiteitencommissie extern laat de rechtenstudent kennis maken met wat de rechtenstudie buiten de faculteit allemaal kan inhouden. Zo werden er de afgelopen jaren onder andere bezoeken aan de P.I. Vught , het Internationaal Strafhof, de FIOD en de Hoge Raad georganiseerd. De commissie gaat om de tafel zitten en bedenkt wat de rechtenstudent van het KOG graag zou willen bezoeken. Vervolgens worden deze ideeën uitgewerkt en de taken verdeeld, opdat een prachtig bezoek wordt neergezet. De commissie bestaat uit zes studenten die wordt begeleid door de assessor onderwijs.

Commissie

Praeses: Florine Mars
Ab-actis: Ayman Kariman
Quaestor: Alexander Heeres
Assessor: Anouk van der Valk
Assessor: Fien Bouwmeester
Assessor: Noor Mulder

Begeleidend bestuurslid

Jasper Schut;

Activiteitencommissie intern

Introductie

De activiteitencommissie intern richt zich op de studieverdiepende activiteiten. Deze commissie zet bijvoorbeeld lezingen op, verzorgt symposia en organiseert debatten. Deze activiteiten vinden doorgaans plaats op de universiteit. De commissie streeft ernaar om studenten te motiveren en inspireren door deze activiteiten te organiseren. Doordat er gedurende het jaar verschillende sprekers langskomen en vertellen over uiteenlopende juridische vraagstukken krijgt de student een beter beeld van wat er zoal mogelijk is met een rechtenstudie. Uiteraard is het aan de commissie of zij nog met nieuwe ideeën komen die Grotiusbeter op de kaart kunnen zetten.

Commissie

Praeses: Jelle Keijser 
Ab-actis: Frida Meingast
Quaestor: Reda de Meyer
Assessor: Rick Steendam
Assessor: Sterre Bours
Assessor: Tamara Végh

Begeleidend bestuurslid

Jasper Schut

Activiteitencommissie sociaal

Introductie

De activiteitencommissie sociaal richt zich op de studieverbredende activiteiten. Deze commissie organiseert de Grotiusfeesten en alle sociale activiteiten. Sinds dit jaar organiseert de activiteitencommissie sociaal ook het gala!

Commissie

Praeses: Wouter Veldstra
Ab-actis: Caroline Hansen 
Quaestor: Tycho Aal
Assessor: Luna Prade
Assessor: Maaike Tjoelker
Assessor: Reinoud van Ginkel
Assessor promotie: Eline Beekman

Begeleidend bestuurslid

Wouter Veldstra

Almanakcommissie

Introductie

Naar de almanak kijkt elke Grotiaan het gehele jaar uit. Wat zal het thema zijn? Welke interviews zullen er in staan? Sta ik wel goed op de foto’s? De almanak is het jaarboek van de vereniging en bevat een geheel overzicht van het afgelopen verenigingsjaar. In de almanak vind je onder andere verslagen en foto’s van de activiteiten, een ledenoverzicht met bijhorende foto's en thema-gerelateerde artikelen en interviews. De Almanakcommissie heeft de taak om dit mooiste boekwerk van de vereniging samen te stellen. Hiervoor zal worden gewerkt met Indesign en Photoshop. Het is aan de commissie om deze uitdagende en leuke taak tot een goed einde te brengen en de uitdaging aan te gaan om de almanak van het voorgaande jaar te overtreffen! De thema's die de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen zijn: 'The pursuit of happiness', 'Big Brother is watching you' en 'JFV Grotius smaakt naar meer' en '100 jaar J.F.V. Grotius'.

Commissie

Praeses: Jeroen Zwemmer
Ab-actis: Anne de Bie
Quaestor: Lotte Doornebal
Assessor: Laura Smolders
Assessor: Nanette Aubrun
Assessor: Brigid Stegenga

Begeleidend bestuurslid

Marnick van der Bom

Beroepscommissie

Introductie

De beroepscommissie oordeelt over beroepsschriften. De beroepscommissie bestaat uit ten minste drie leden en niet meer dan vijf leden. Dit jaar bestaat de commissie uit drie leden. De beroepscommissie wordt op voordracht van het bestuur door de algemene vergadering benoemd op de jaarvergadering.

Commissie

Praeses: Luuk Jordens
Assessor: Jasper Hoogeveen
Assessor: Christi Donkervoort

Carrièrecommissie

Introductie

De carrièrecommissie heeft als doel om veelzijdige activiteiten te organiseren in het kader van de carrièremogelijkheden na de studie. Denk hierbij niet louter aan het bezoeken van advocatenkantoren, maar ook aan het bezoeken van diverse ondernemingen, banken en andere instellingen. Zo zijn we het afgelopen jaar bijvoorbeeld bij Ahold, Van Lanschot bankiers en ING geweest. Er kan ook gedacht worden aan cocktailworkshops, wijnproeverijen of company-diners om in contact te komen met een toekomstig werkgever. Het hoogtepunt van het jaar voor deze commissie is de Bedrijvendag. 

Commissie

Praeses: Ingrid Woudenberg
Ab-actis: Anne van der Meeren
Quaestor: Olivier Kooijman
Assessor: Susana Martina
Assessor: Alexandra de Jong
Assessor promotie: Evita Verheij
Assessor promotie: Amanda Stam

Begeleidend bestuurslid

Frida Meingast

Congrescommissie

Introductie

Het paradepaardje van de vereniging is het jaarlijks terugkerend juridisch congres georganiseerd door de congrescommissie der J.F.V. Grotius. Het congres vindt plaats in het najaar en is interessant voor zowel studenten als professionals. Elk jaar heeft het congres weer een ander thema. De commissie zorgt voor dit thema, bedenkt welke sprekers zij op hun congres willen uitnodigen en zorgen er verder voor dat deze hele dag soepel verloopt. 

Commissie 2017-2018

Praeses: Aimeé de Goede
Ab-actis: Tim Zwemmer
Quaestor/assessor promotie: Florine Mars
Assessor: Matthijs Vermathen
Assessor: Lorna Abania
Assessor promotie: Wytske van Haga

Commissie 2018-2019

Praeses: Frank Bambacht
Ab-actis: Tjebbe Kuiper
Quaestor: Eline Keuning
Assessor: Auke Rienstra
Assessor: Ike Sicco Smit
Assessor promotie: Suus Lelieveld
Assessor promotie: Yoran Bonnet

Begeleidend bestuurslid

Jasper Schut;

Educatiecommissie

Introductie

De educatiecommissie zal zich inzetten om onderzoek te doen naar de mogelijkheden omtrent het uitbrengen van aanvullende studiestof. In deze commissie ga je zoeken naar medestudenten die hierbij kunnen helpen en zal je het contact met hen onderhouden en toezicht op hen houden.

Commissie

Praeses: Jiahui Plomp
Ab-actis: Bo Keersemaker
Quaestor: Sophie Lombaers
Assessor: Rick Steendamr

Begeleidend bestuurslid

Jasper Schut

Eerstejaarscommissie

Introductie

De eerstejaarscommissie organiseert activiteiten voor eerstejaars. De commissie bestaat ook uit louter eerstejaarsstudenten. Het is dus een commissie voor en door eerstejaars. Tijdens de activiteiten die deze commissie organiseert, maken de deelnemers kennis met elkaar, de vereniging en de faculteit. De eerstejaarscommissie is er vooral om beginnende eerstejaars direct enthousiast te maken voor de vereniging. Het is aan de eerstejaars in deze commissie om hier een enthousiaste bijdrage aan te leveren. Afgelopen jaren is er bijvoorbeeld luxe gedineerd in de McDonalds, maar ook een kroegentocht mocht niet ontbreken. De ouderdag op de faculteit wordt ook georganiseerd door deze commissie. Gedurende deze dag krijgen de ouders een beter beeld van het studie- en studentenleven van de rechtenstudent in Leiden. 

Commissie

Praeses: Roos van der Plas
Ab-actis: Annick Huisman
Quaestor: Lotte van Staalduinen
Assessor: Sjoerd Bootsma
Assessor: Sara Hof
Assessor: Lisa Knoch

Begeleidend bestuurslid

Ayman Kariman

Goede-doelencommissie

Introductie

De goede-doelencommissie zet zich per verenigingsjaar in voor een zelfgekozen goed doel. Gedurende het jaar worden er meerdere acties uitgevoerd om geld op te halen voor het goede doel.  

Commissie

Praeses: Manon Friskes
Ab-actis: Sterre Tangel
Quaestor: Philippe Helder
Assessor: Burçu Kirtik
Assessor: Lisa de Groot
Assessor: Stéphanie Rikkoert

Begeleidend bestuurslid

Casper Oort

Introductiecommissie

Introductie

Gedurende het introductieweekend is menig Grotiushart harder gaan kloppen. Tijdens dit legendarische weekend worden de eerstejaars enthousiast gemaakt voor de vele commissies en activiteiten die J.F.V. Grotius te bieden heeft. Daarnaast biedt dit weekend een mogelijkheid voor de eerstejaars om elkaar en de ouderejaars, bestuur en mentoren, beter te leren kennen. Voor het organiseren van dit introductieweekend is een commissie aangesteld: de introductiecommissie. Deze commissie bedenkt het thema van het weekend, de verschillende activiteiten, wat ze de eerstejaars mee willen geven en ze voeren het gehele weekend uit.  

Commissie

Praeses: Fabiënne Emmen
Ab-actis: Anouk van Rijn
Quaestor: Jan-Chris Kampfraath
Assessor: Anouk Wallage
Assessor: Sem Tuitert
Assessor: Emma Pellegrom

Begeleidend bestuurslid

Wouter Veldstra

Kleine-reiscommissie

Introductie

Jaarlijkse en beruchte successen, de ski-reis en de kleine-reis, worden georganiseerd door de kleine-reiscommissie. De commissie organiseert deze reizen, maar is ook gedurende de reis bezig om alles in goede banen te leiden. De commissieleden vergaderen over de bestemming, het vervoer, het onderdak, de te bezoeken bezienswaardigheden en maken de reis- en dagplanning. De skireis vindt meestal plaats in januari of begin februari. De kleine reis vindt doorgaans plaats in het begin van de zomervakantie. De Kleine-reiscommissie vloog afgelopen jaar met een groep Grotianen naar het warme Madrid. Het jaar daarvoor vleiden er ongeveer 30 blije Grotianen neer in het prachtige Lissabon. Het is aan de commissie om een mooie locatie aan dit rijtje toe te voegen.

Commissie

Praeses: Jasper Schut
Ab-actis: Juliana Monsfort
Quaestor: Casper Oort
Assessor: Marnick van der Bom
Assessor: Marjolein Bakker
Assessor: Deveny van Vessum

Begeleidend bestuurslid

Wouter Veldstra

Leidse Juridische Bedrijvendagcommissie

Introductie

De Leidse Juridische Bedrijvendag wordt dit jaar georganiseerd door een aparte commissie. De Bedrijvendag zal het aankomende jaar nog groter worden dan voorgaande jaren. Zo zal het aantal aanwezige kantoren worden verhoogd, zullen er meer workshops zijn en wordt er gekeken naar een nieuwe, grotere locatie voor de Bedrijvendag. Als lid van deze commissie ben jij verantwoordelijk voor het organiseren en in goede banen leiden van deze dag.

Mediacommissie

Introductie

Een grote passie voor fotograferen en oog voor detail, dat is wat deze commissie heeft. De mediacommissie zorgt er gedurende het hele jaar voor dat alle activiteiten en feestjes op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Deze foto's worden gebruikt voor de website, social media en natuurlijk onze almanak. Daarnaast zal de mediacommissie ook aftermovies en promotiefilmpjes maken. 

Commissie

Praeses: Auke Rienstra
Assessor: Dina Grigorjan
Assessor: Solange Baris
Assessor: Elif Koksal
Assessor: Vera de Zwaan 

Begeleidend bestuurslid

Marnick van der Bom

Sportcommissie

Introductie

De sportcommissie zal ervoor zorgen dat iedere Grotiaan, ondanks de biertjes bij de sociale activiteiten, toch fit blijft. De eerste activiteit van de sportcommissie, lacrosse, was ook een groot succes! 

Commissie

Praeses: Sander van Driel
Ab-actis: Ruby Dallyn
Quaestor: Luca Lavranos
Assessor: Lisa Janse
Assessor: Joyce Tjoelker

Begeleidend bestuurslid

Wouter Veldstra

Studiereiscommissie

Introductie

De studiereiscommissie heeft de fantastische taak om het hoogtepunt van het verenigingsjaar te organiseren, de studiereis. Deze reis combineert de ervaring van een andere cultuur met de rechtenstudie. Hierdoor beleeft de deelnemer een onvergetelijke reis waarin een stukje levenservaring wordt opgedaan. Bij een studiereis moet je denken aan een reis met ongeveer 30 rechtenstudenten met een afwisselend juridisch en cultureel programma. Zo worden er bezoeken gebracht aan bijvoorbeeld het parlement, de rechtbank, de ambassade of een advocatenkantoor.

De locaties van de afgelopen jaren zijn Cairo, Israël, Dubai, Washington D.C., Shanghai , Singapore, Kuala Lumpur, New York, Tokyo en Toronto.

Commissie

Praeses: Tamara Végh
Ab-actis: Eline Snijders
Quaestor: Noah van Meerkeren
Assessor promotie: Amanda Stam
Assessor: Iskren Radoslavov
Assessor: Tycho Aal

Begeleidende bestuursleden

Jasper Schut en Wouter Veldstra

Uitwisselingscommissie

Introductie

Om het jaar organiseert Grotius een uitwisseling met universiteiten in Zuid-Afrika en met Gent. De commissie dient deelnemers te werven voor deze reis en een Grotiaan te strikken die zal pleiten tijdens de traditionele pleitwedstrijd in Gent. 

Commissie 2017-2018

Praeses: Kelly Verheij
Ab-actis: Larab Mohammed
Quaestor: Maaike van der Heijde
Assessor: Anouk van der Valk
Assessor: Talitha Eichelberg

Commissie 2018-2019

Praeses: Elif Koksal
Ab-actis: Leonoor Dröge
Quaestor: Anouk van Luijk
Assessor: Sophie Lombaers
Assessor: Lisa Mullink

Begeleidend bestuurslid

Wouter Veldstra