Commissies

Activiteitencommissie extern

Introductie

De activiteitencommissie extern laat de rechtenstudent kennismaken met wat de rechtenstudie buiten de faculteit allemaal kan inhouden. Zo werden er de afgelopen jaren onder andere bezoeken aan de P.I. Vught, het Internationaal Strafhof, de FIOD en de Hoge Raad georganiseerd. Verder organiseert de commissie sinds een aantal jaar ook de externe trip: een juridische trip naar een nabijgelegen stad in Europa. De commissie gaat om de tafel zitten en bedenkt wat de rechtenstudent van het KOG graag zou willen bezoeken. Vervolgens worden deze ideeën uitgewerkt en de taken verdeeld, opdat een prachtig bezoek wordt neergezet. De commissie bestaat uit zes studenten die wordt begeleid door de assessor onderwijs en carriére.

Commissie

Praeses: Marrit de Boer
Ab-actis: Romy van Laarhoven
Quaestor: Jack Karsten
Assessor: Letti Kraayenbrink
Assessor: Sophie van der Pal

Begeleidend bestuurslid

Tijs Boesschen Hospers

Activiteitencommissie intern

Introductie

De activiteitencommissie intern richt zich op de studieverdiepende activiteiten. Deze commissie zet bijvoorbeeld lezingen op, verzorgt symposia en organiseert debatten. Deze activiteiten vinden doorgaans plaats op de universiteit. De commissie streeft ernaar om studenten te motiveren en inspireren door deze activiteiten te organiseren. Doordat er gedurende het jaar verschillende sprekers langskomen en vertellen over uiteenlopende juridische vraagstukken krijgt de student een beter beeld van wat er zoal mogelijk is met een rechtenstudie. Uiteraard is het aan de commissie of zij nog met nieuwe ideeën komt die Grotius beter op de kaart kunnen zetten.

Commissie

Praeses: Marit Kossen 
Ab-actis:  Amber van Gorsel
Quaestor:  Eline van der Leer
Assessor:  Indy Rozenboom
Assessor: Cynthia Jobse


Begeleidend bestuurslid

Tijs Boesschen Hospers

Activiteitencommissie sociaal

Introductie

De activiteitencommissie sociaal richt zich op de studieverbredende activiteiten. Deze commissie organiseert de Grotiusfeesten en alle sociale activiteiten van de vereniging. De activiteitencommissie sociaal organiseert ook het jaarlijkse gala.

Commissie

Praeses:  Fahd El Rahaui
Ab-actis: Amine Ben Hamich 
Quaestor: Thomas Wijnants
Assessor: Amechi Umeugo
Assessor: Lies Kloosterhuis
Assessor:  Tuur Hendriks

Begeleidend bestuurslid

Maite Rooskens

Almanakcommissie

Introductie

Naar de almanak kijkt elke Grotiaan het gehele jaar uit. Wat zal het thema zijn? Welke interviews zullen er in staan? Sta ik wel goed op de foto’s? De almanak is het jaarboek van de vereniging en bevat een geheel overzicht van het afgelopen verenigingsjaar. In de almanak vind je onder andere verslagen en foto’s van de activiteiten, een ledenoverzicht met bijbehorende foto's en themagerelateerde artikelen en interviews. De Almanakcommissie heeft de taak om dit mooie boekwerk van de vereniging samen te stellen. Hiervoor zal worden gewerkt met Indesign en Photoshop. Het is aan de commissie om deze leuke taak tot een goed einde te brengen en de uitdaging aan te gaan om de almanak van het voorgaande jaar te overtreffen! De thema's die de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen zijn: 'The pursuit of happiness', 'Big Brother is watching you', 'JFV Grotius smaakt naar meer', '100 jaar J.F.V. Grotius' en 'Focus'.

Commissie

Praeses: Marco Horn
Ab-actis: Donna Mao
Quaestor: Renuka Roep
Assessor: Kika van Overveld
Assessor: Isa van der Meer

Begeleidend bestuurslid

Xenia van Tuinen

Beroepscommissie

Introductie

De beroepscommissie oordeelt over beroepsschriften. De beroepscommissie bestaat uit ten minste drie leden en niet meer dan vijf leden. Dit jaar bestaat de commissie uit drie leden. De beroepscommissie wordt op voordracht van het bestuur door de algemene vergadering benoemd op de jaarvergadering.

Commissie

Praeses:  Emma Pellegrom
Assessor:  Casper Oort
Assessor: Geert van der Meer

Carrièrecommissie

Introductie

De carrièrecommissie heeft als doel om veelzijdige activiteiten te organiseren in het kader van de carrièremogelijkheden na de studie. Denk hierbij niet louter aan het bezoeken van advocatenkantoren, maar ook aan het bezoeken van diverse ondernemingen, banken en andere instellingen. Zo zijn we het afgelopen jaar bijvoorbeeld bij Ahold, Van Lanschot bankiers en ING geweest. Er kan ook gedacht worden aan het recruitmentdiner, wijnproeverijen of company-diners om in contact te komen met een toekomstig werkgever. Deze commissie is een zomercommissie en wordt al gevormd in juni. 

Commissie

Praeses: Steven de Roode
Ab-actis: Hala Albayati
Quaestor:  Tom Richters
Assessor:  Rebecca van der Lugt
Assessor:  Henry Mole

Begeleidend bestuurslid

Maxim van Vliet

Congrescommissie

Introductie

Het paradepaardje van de vereniging is het jaarlijks terugkerend juridisch congres georganiseerd door de congrescommissie der J.F.V. Grotius. Het congres vindt plaats in het najaar en is interessant voor zowel studenten als professionals. Elk jaar heeft het congres weer een ander thema. De commissie zorgt voor dit thema, bedenkt welke sprekers zij op hun congres willen uitnodigen en zorgen er verder voor dat deze hele dag soepel verloopt. 

Commissie 2022-2023

Praeses: Noah van Krugten
Ab-actis: Romy van Laarhoven
Quaestor: Chiara Rietjens
Assessor promotie: Amber van Gorsel
Assessor: Julia Damhuis
Assessor: Davey Karsten

Begeleidend bestuurslid

Abel-Jan Scheffer

Commissie 2023-2024

Praeses: Davey Karsten
Ab-actis: Femke Rozema
Quaestor: Jack Karsten
Assessor promotie: Alisha Bacha
Assessor: Yordi Franssen
Assessor: Sanne Dobber

Begeleidend bestuurslid

Tijs Boesschen Hospers

Cultuurcommissie

Introductie

Dit jaar introduceert J.F.V. Grotius de cultuurcommissie! De cultuurcommissie draagt bij aan de algemene ontwikkeling van onze leden en verrijkt de juridische kennis. Dit zal worden gedaan door een theaterbezoek en een museum activiteit. Maar het staat de commissie vrij om zo creatief mogelijk cultuur onder de aandacht te brengen!

Commissie

Praeses: Jamal Berkani
Ab-actis: Julie Tran
Quaestor: Florbella Rodrigues Baptista
Assessor: Douwe Koot
Assessor: Britt Ouwerkerk
Assessor: Eva Verdellen

Begeleidend bestuurslid

Tijs Boesschen Hospers

Eerstejaarscommissie

Introductie

De eerstejaarscommissie is een commissie voor en door eerstejaars. De commissie bestaat louter uit eerstejaars en organiseert ook alleen activiteiten voor eerstejaars. Tijdens de activiteiten die deze commissie organiseert, maken de deelnemers kennis met elkaar, de vereniging en de faculteit. De eerstejaarscommissie is er vooral om beginnende eerstejaars direct enthousiast te maken voor de vereniging. Het is aan de eerstejaars in deze commissie om hier een enthousiaste bijdrage aan te leveren. Afgelopen jaren zijn er al veel verschillende activiteiten voorbij gekomen, bijvoorbeeld een Kerstpubquiz, het bijwonen van de opnames van De Wereld Draait Door en ook een kroegentocht mochten niet ontbreken. De ouderdag op de faculteit wordt ook georganiseerd door deze commissie. Gedurende deze dag krijgen de ouders een beter beeld van het studie- en studentenleven van de rechtenstudent in Leiden. Tenslotte vindt er ook jaarlijks de eerstejaarstrip plaats, een korte trip naar een nabijgelegen stad waarbij er verschillende activiteiten worden georganiseerd 

Commissie

Praeses: Daan de Beijer
Ab-actis: Sterre van Rijen
Quaestor: Suzanne Peters
Assessor promotie: Nina van den Berge
Assessor: Faraz Haroon
Assessor: Lysandros Wasipoulos

Begeleidend bestuurslid

Danick Krijnen

Goede-doelencommissie

Introductie

De goede-doelencommissie zet zich per verenigingsjaar in voor een zelfgekozen goed doel. Gedurende het jaar worden er meerdere acties georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel.  

Commissie

Praeses: Alissa Paalvast
Ab-actis: Mila van der Ploeg
Quaestor: Noa Schaeffer
Assessor: Joseph Osborne
Assessor: Hanna Bekkema

Begeleidend bestuurslid

Dominique van Duijn

Introductiecommissie

Introductie

Gedurende het introductieweekend is menig Grotiushart sneller gaan kloppen. Tijdens dit legendarische weekend worden de eerstejaars enthousiast gemaakt voor de vele commissies en activiteiten die J.F.V. Grotius te bieden heeft. Daarnaast biedt dit weekend een mogelijkheid voor de eerstejaars om elkaar en de ouderejaars, bestuur en mentoren, beter te leren kennen. Voor het organiseren van dit introductieweekend is een commissie aangesteld: de introductiecommissie. Deze commissie bedenkt het thema van het weekend, de verschillende activiteiten, wat ze de eerstejaars mee willen geven en ze voeren het gehele weekend uit.  

Commissie

Praeses: Tessa Geuzinge
Ab-actis: Vera Hijman
Quaestor: Lotte Ploeger
Assessor: Lennaert Vermeulen
Assessor: Damian van Heijgen

Begeleidend bestuurslid

Maite Rooskens

Kascontrolecommissie

Commissie

Anne Onnekink
Timothy Metz

Kleine-reiscommissie

Introductie

Jaarlijkse en beruchte successen: de ski-reis en de kleine-reis. Deze worden georganiseerd door de kleine-reiscommissie. De commissie organiseert deze reizen, maar is ook gedurende de reis bezig om alles in goede banen te leiden. De commissieleden vergaderen over de bestemming, het vervoer, het onderdak, de te bezoeken bezienswaardigheden en maken de reis- en dagplanning. De skireis vindt meestal plaats in januari of begin februari. De kleine reis vindt doorgaans plaats aan het begin van de zomervakantie. De kleine-reiscommissie vloog afgelopen jaar met een groep Grotianen naar het warme Madrid. Het jaar daarvoor vleiden er ongeveer 30 blije Grotianen neer in het prachtige Lissabon. Het is aan de commissie om een mooie locatie aan dit rijtje toe te voegen.

Commissie

Praeses: Lies Kloosterhuis
Ab-actis: Damla Türkmen
Quaestor: Ariël Vullings
Assessor: Faye Pronk
Assessor: Mirthe van der Burgt

Begeleidend bestuurslid

Maite Rooskens

Leidse Juridische Bedrijvendagcommissie

Introductie

De Leidse Juridische Bedrijvendag wordt dit jaar georganiseerd door een aparte commissie. De Bedrijvendag zal het aankomende jaar nog groter worden dan voorgaande jaren. Zo zal het aantal aanwezige kantoren worden verhoogd, zullen er meer workshops zijn en wordt er gekeken naar een nieuwe, grotere locatie voor de Bedrijvendag. Als lid van deze commissie ben jij verantwoordelijk voor het organiseren en in goede banen leiden van deze dag. Deze commissie is een zomercommissie en wordt dus al gevormd in de zomer.

Commissie

Praeses: Daan Zwinkels
Ab-actis: Kyra van Wijngaarden
Quaestor: Joanne Scherff
Assessor promotie: Eva Laurensse
Assessor: Davey Karsten 
Assessor: Rick Hesselink

Begeleidend bestuurslid

Maxim van Vliet


Adviescommissie

Praeses: Tess van der Putten
Assessor: Haithem Akile
Assessor: Fleur Huizinga
Assessor: Daniela Costarego
e.t. Assessor carrière en acquisitie: Mark de Jongh

Media-en marketingcommissie

Introductie

Dit jaar introduceert J.F.V. Grotius de media- en marketingcommissie! De media- en marketingcommissie heeft als takenpakket het maken van foto's op activiteiten en evenementen, promotie voor de activiteiten van andere commissies en het ontwerpen van de merchandise! Denk hierbij aan ledentruien, badslippers, telefoonhoesjes of bieropeners! Houd de site in de gaten voor de verkoop van de merchandise! Daarnaast zal deze commissie ook verantwoordelijk zijn voor het maken van verschillende podcasts, zowel studieverbredend als studieverdiepend, op het J.F.V. Grotius-spotifyaccount.

Commissie

Praeses: Lily Booter
Ab-actis: Marco Horn
Quaestor: Gemma Baas
Assessor: Letizia Tammeling
Assessor: Emma Koning
Assessor: Alexa Ponfoort

Begeleidend bestuurslid

Xenia van Tuinen

Sportcommissie

Introductie

De sportcommissie zal ervoor zorgen dat iedere Grotiaan, ondanks de biertjes bij de sociale activiteiten, toch fit blijft. De eerste activiteit van de sportcommissie, lacrosse, was een groot succes! 

Commissie

Praeses: Simon Bleichrodt
Ab-actis: Leonne Divis
Quaestor: Luca Vaneman
Assessor: Chris Hesselink
Assessor: Thijmen Doeleman

Begeleidend bestuurslid

Maite Rooskens

Studiereiscommissie

Introductie

De studiereiscommissie heeft de fantastische taak om het hoogtepunt van het verenigingsjaar te organiseren, de studiereis. Deze reis combineert de ervaring van een andere cultuur met de rechtenstudie. Hierdoor beleeft de deelnemer een onvergetelijke reis waarin een stukje levenservaring wordt opgedaan. Bij een studiereis moet je denken aan een reis met ongeveer 30 rechtenstudenten met een afwisselend juridisch en cultureel programma. Zo worden er bezoeken gebracht aan bijvoorbeeld het parlement, de rechtbank, de ambassade of een advocatenkantoor.

De locaties van de afgelopen jaren zijn Cairo, Israël, Dubai, Washington D.C., Shanghai , Singapore, Kuala Lumpur, New York, Tokyo, Toronto en Seoul. Deze commissie is een zomercommissie en wordt dus al gevormd in de zomer.

Commissie

Praeses: Ainesh Ramnewash
Ab-actis: Mila van der Ploeg
Quaestor: Nelly Hesp
Assessor promotie: Livia Draaisma
Assessor: Tsowinar Davtjan

Begeleidende bestuursleden

Maite Rooskens

Maxim van Vliet