Commissies

Activiteitencommissie extern

Introductie

De activiteitencommissie extern laat de rechtenstudent kennismaken met wat de rechtenstudie buiten de faculteit allemaal kan inhouden. Zo werden er de afgelopen jaren onder andere bezoeken aan de P.I. Vught, het Internationaal Strafhof, de FIOD en de Hoge Raad georganiseerd. Verder organiseert de commissie sinds een aantal jaar ook de externe trip: een juridische trip naar een nabijgelegen stad in Europa. De commissie gaat om de tafel zitten en bedenkt wat de rechtenstudent van het KOG graag zou willen bezoeken. Vervolgens worden deze ideeën uitgewerkt en de taken verdeeld, opdat een prachtig bezoek wordt neergezet. De commissie bestaat uit zes studenten die wordt begeleid door de assessor onderwijs.

Commissie

Praeses: Engelie Ruissen
Ab-actis:  José Herweijer
Quaestor: Jordy Gelmers
Assessor promotie: Jinte Gouka
Assessor: Yanna Cuijpers
Assessor: Noah van Krugten

Begeleidend bestuurslid

Eva van der Windt

Activiteitencommissie intern

Introductie

De activiteitencommissie intern richt zich op de studieverdiepende activiteiten. Deze commissie zet bijvoorbeeld lezingen op, verzorgt symposia en organiseert debatten. Deze activiteiten vinden doorgaans plaats op de universiteit. De commissie streeft ernaar om studenten te motiveren en inspireren door deze activiteiten te organiseren. Doordat er gedurende het jaar verschillende sprekers langskomen en vertellen over uiteenlopende juridische vraagstukken krijgt de student een beter beeld van wat er zoal mogelijk is met een rechtenstudie. Uiteraard is het aan de commissie of zij nog met nieuwe ideeën komt die Grotius beter op de kaart kunnen zetten.

Commissie

Praeses: Hannah Hilberink 
Ab-actis: Elise Annick Jong
Quaestor: Laurens van Knobelsdorff
Assessor promotie: Anne Puck Waaijer
Assessor: Simeon Twisk


Begeleidend bestuurslid

Eva van der Windt

Activiteitencommissie sociaal

Introductie

De activiteitencommissie sociaal richt zich op de studieverbredende activiteiten. Deze commissie organiseert de Grotiusfeesten en alle sociale activiteiten van de vereniging. De activiteitencommissie sociaal organiseert ook het jaarlijkse gala.

Commissie

Praeses: Emma Pellegrom
Ab-actis: Sam de Jong 
Quaestor: Roy Turksma
Assessor promotie: Max Joan de Ruiter
Assessor promotie: Merel van Buuren
Assessor: Anne Onnekink
Assessor: Lotte Huisjes

Begeleidend bestuurslid

Geert van der Meer

Almanakcommissie

Introductie

Naar de almanak kijkt elke Grotiaan het gehele jaar uit. Wat zal het thema zijn? Welke interviews zullen er in staan? Sta ik wel goed op de foto’s? De almanak is het jaarboek van de vereniging en bevat een geheel overzicht van het afgelopen verenigingsjaar. In de almanak vind je onder andere verslagen en foto’s van de activiteiten, een ledenoverzicht met bijbehorende foto's en themagerelateerde artikelen en interviews. De Almanakcommissie heeft de taak om dit mooie boekwerk van de vereniging samen te stellen. Hiervoor zal worden gewerkt met Indesign en Photoshop. Het is aan de commissie om deze leuke taak tot een goed einde te brengen en de uitdaging aan te gaan om de almanak van het voorgaande jaar te overtreffen! De thema's die de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen zijn: 'The pursuit of happiness', 'Big Brother is watching you', 'JFV Grotius smaakt naar meer', '100 jaar J.F.V. Grotius' en 'Focus'.

Commissie

Praeses: Anouk Lobé
Ab-actis: Naomi Wezenberg
Quaestor: Joep de Rijk
Assessor promotie: Lila Baartman
Assessor: Xanthe de Meij
Assessor: Celthy Mvama

Begeleidend bestuurslid

Iris van Beers

Beroepscommissie

Introductie

De beroepscommissie oordeelt over beroepsschriften. De beroepscommissie bestaat uit ten minste drie leden en niet meer dan vijf leden. Dit jaar bestaat de commissie uit drie leden. De beroepscommissie wordt op voordracht van het bestuur door de algemene vergadering benoemd op de jaarvergadering.

Commissie

Praeses: Fabian Snijders
Assessor: Marlijne Teves
Assessor: Hidde Kremers

Carrièrecommissie

Introductie

De carrièrecommissie heeft als doel om veelzijdige activiteiten te organiseren in het kader van de carrièremogelijkheden na de studie. Denk hierbij niet louter aan het bezoeken van advocatenkantoren, maar ook aan het bezoeken van diverse ondernemingen, banken en andere instellingen. Zo zijn we het afgelopen jaar bijvoorbeeld bij Ahold, Van Lanschot bankiers en ING geweest. Er kan ook gedacht worden aan het recruitmentdiner, wijnproeverijen of company-diners om in contact te komen met een toekomstig werkgever. Deze commissie is een zomercommissie en wordt al gevormd in juni. 

Commissie

Praeses: Willeke Markesteijn
Ab-actis: Merel Sonderman
Quaestor: Bibianne de Bats
Assessor promotie: Julia van der Hoofd
Assessor: Eline Snijders
Assessor: Laura Smolders

Begeleidend bestuurslid

Eva van der Windt

Congrescommissie

Introductie

Het paradepaardje van de vereniging is het jaarlijks terugkerend juridisch congres georganiseerd door de congrescommissie der J.F.V. Grotius. Het congres vindt plaats in het najaar en is interessant voor zowel studenten als professionals. Elk jaar heeft het congres weer een ander thema. De commissie zorgt voor dit thema, bedenkt welke sprekers zij op hun congres willen uitnodigen en zorgen er verder voor dat deze hele dag soepel verloopt. 

Commissie 2019-2020

Praeses: Sterre Bours
Ab-actis: Geert van der Meer
Quaestor: Radhika Kaushal
Assessor promotie:  Iris van Beers
Assessor: Rick Steendam
Assessor: Jasper Schut

Begeleidend bestuurslid

Geert van der Meer

Commissie 2020-2021

Praeses: Tamara Végh
Ab-actis: Shireen Lander
Quaestor: Meta Klijn
Assessor promotie: Pola Oleskiewicz
Assessor promotie: Fahd El Rahaui
Assessor: Amine Ben Hamich
Assessor: Pieter Kerkman

Begeleidende bestuursleden

:

Eva van der Windt & Geert van der Meer

Educatiecommissie

Introductie

De Educatiecommissie houdt zich bezig met het publiceren van educatieve actualiteitenclips die worden gepresenteerd door deskundigen. Daarnaast wordt er door de educatiecommissie een gave podcast ontwikkeld waar interessante gastsprekers langskomen om te praten. Verder zal er maandelijks een educatieve column over juridische vraagstukken worden gepubliceerd. De educatiecommissie zet zich dus in om studenten interessante en verdiepende clips, podcasts en columns te bieden als een leuke, educatieve aanvulling op de rechtenstudie!

Commissie

Praeses: Amine Ben Hamich
Ab-actis: Janna van den Bospoort
Quaestor: Xander Jansen
Assessor promotie: Michelle Haasnoot
Assessor: Leda Muijres

Begeleidend bestuurslid

Eva van der Windt

Eerstejaarscommissie

Introductie

De eerstejaarscommissie is een commissie voor en door eerstejaars. De commissie bestaat louter uit eerstejaars en organiseert ook alleen activiteiten voor eerstejaars. Tijdens de activiteiten die deze commissie organiseert, maken de deelnemers kennis met elkaar, de vereniging en de faculteit. De eerstejaarscommissie is er vooral om beginnende eerstejaars direct enthousiast te maken voor de vereniging. Het is aan de eerstejaars in deze commissie om hier een enthousiaste bijdrage aan te leveren. Afgelopen jaren zijn er al veel verschillende activiteiten voorbij gekomen, bijvoorbeeld een Kerstpubquiz, het bijwonen van de opnames van De Wereld Draait Door en ook een kroegentocht mochten niet ontbreken. De ouderdag op de faculteit wordt ook georganiseerd door deze commissie. Gedurende deze dag krijgen de ouders een beter beeld van het studie- en studentenleven van de rechtenstudent in Leiden. Tenslotte vindt er ook jaarlijks de eerstejaarstrip plaats, een korte trip naar een nabijgelegen stad waarbij er verschillende activiteiten worden georganiseerd 

Commissie

Praeses: Jesper Boonstoppel
Ab-actis: Nynke Maingay
Quaestor: Nienke van der Aar
Assessor promotie: Eva Laurensse
Assessor: Emily Sandved
Assessor: Emma Verdouw

Begeleidend bestuurslid

Roos van der Plas

Goede-doelencommissie

Introductie

De goede-doelencommissie zet zich per verenigingsjaar in voor een zelfgekozen goed doel. Gedurende het jaar worden er meerdere acties georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel.  

Commissie

Praeses: Prasanna Kali
Ab-actis: Lisa van Velzen
Quaestor: Maximiliaan Willemsen
Assessor promotie: Yrsa Smits
Assessor: Nina Gios
Assessor: Chiara Rietjens

Begeleidend bestuurslid

Lisa Mullink

Introductiecommissie

Introductie

Gedurende het introductieweekend is menig Grotiushart sneller gaan kloppen. Tijdens dit legendarische weekend worden de eerstejaars enthousiast gemaakt voor de vele commissies en activiteiten die J.F.V. Grotius te bieden heeft. Daarnaast biedt dit weekend een mogelijkheid voor de eerstejaars om elkaar en de ouderejaars, bestuur en mentoren, beter te leren kennen. Voor het organiseren van dit introductieweekend is een commissie aangesteld: de introductiecommissie. Deze commissie bedenkt het thema van het weekend, de verschillende activiteiten, wat ze de eerstejaars mee willen geven en ze voeren het gehele weekend uit.  

Commissie

Praeses: Raphael Ridder
Ab-actis: Luna Sluis
Quaestor: Marijke de Bruin
Assessor: Juul Stuifzand
Assessor: Juliette Quist
Assessor: Julia Michels

Begeleidend bestuurslid

Geert van der Meer

Kleine-reiscommissie

Introductie

Jaarlijkse en beruchte successen: de ski-reis en de kleine-reis. Deze worden georganiseerd door de kleine-reiscommissie. De commissie organiseert deze reizen, maar is ook gedurende de reis bezig om alles in goede banen te leiden. De commissieleden vergaderen over de bestemming, het vervoer, het onderdak, de te bezoeken bezienswaardigheden en maken de reis- en dagplanning. De skireis vindt meestal plaats in januari of begin februari. De kleine reis vindt doorgaans plaats aan het begin van de zomervakantie. De kleine-reiscommissie vloog afgelopen jaar met een groep Grotianen naar het warme Madrid. Het jaar daarvoor vleiden er ongeveer 30 blije Grotianen neer in het prachtige Lissabon. Het is aan de commissie om een mooie locatie aan dit rijtje toe te voegen.

Commissie

Praeses: Katjuska Daal
Ab-actis: Sandjana Sitaram
Quaestor: Anouk van der Valk
Assessor promotie: Sue Berkhof
Assessor: Juliette Gaal
Assessor: Rick Steendam

Begeleidend bestuurslid

Geert van der Meer

Leidse Juridische Bedrijvendagcommissie

Introductie

De Leidse Juridische Bedrijvendag wordt dit jaar georganiseerd door een aparte commissie. De Bedrijvendag zal het aankomende jaar nog groter worden dan voorgaande jaren. Zo zal het aantal aanwezige kantoren worden verhoogd, zullen er meer workshops zijn en wordt er gekeken naar een nieuwe, grotere locatie voor de Bedrijvendag. Als lid van deze commissie ben jij verantwoordelijk voor het organiseren en in goede banen leiden van deze dag. Deze commissie is een zomercommissie en wordt dus al gevormd in de zomer.

Commissie

Praeses: Dominique Overheul
Ab-actis: Susanne van Teeffelen
Quaestor: Noah van Meekeren
Assessor promotie: Carlijn van der Hek
Assessor: Eva Lammers  
Assessor: Lilianne Bunk  

Begeleidend bestuurslid

Eva van der Windt

Mediacommissie

Introductie

De marketingcommissie zorgt er gedurende het hele jaar voor dat alle activiteiten en feestjes op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Deze foto's worden gebruikt voor de website, social media en natuurlijk onze almanak. Daarnaast zal de marketingcommissie ook aftermovies en promotiefilmpjes maken. Gave Grotius-items, zoals mondkapjes of sokken, worden ook door deze commissie uitgegeven, die verantwoordelijk is voor de merchandise  

Commissie

Praeses: Kevin Hesp
Ab-actis: Tamara van Koppen
Quaestor: Zjinhat Ramazan
Assessor promotie: Lydia O'Riordan
Assessor: Max Rood
Assessor: Danilo Ramawadhdoebe  

Begeleidend bestuurslid

Iris van Beers

Sportcommissie

Introductie

De sportcommissie zal ervoor zorgen dat iedere Grotiaan, ondanks de biertjes bij de sociale activiteiten, toch fit blijft. De eerste activiteit van de sportcommissie, lacrosse, was een groot succes! 

Commissie

Praeses: Abel-Jan Scheffer
Ab-actis: Anne Huisman
Quaestor: Mark de Jongh
Assessor: Mathieu van Dijl
Assessor: Lucas van der Heijden

Begeleidend bestuurslid

Geert van der Meer

Studiereiscommissie

Introductie

De studiereiscommissie heeft de fantastische taak om het hoogtepunt van het verenigingsjaar te organiseren, de studiereis. Deze reis combineert de ervaring van een andere cultuur met de rechtenstudie. Hierdoor beleeft de deelnemer een onvergetelijke reis waarin een stukje levenservaring wordt opgedaan. Bij een studiereis moet je denken aan een reis met ongeveer 30 rechtenstudenten met een afwisselend juridisch en cultureel programma. Zo worden er bezoeken gebracht aan bijvoorbeeld het parlement, de rechtbank, de ambassade of een advocatenkantoor.

De locaties van de afgelopen jaren zijn Cairo, Israël, Dubai, Washington D.C., Shanghai , Singapore, Kuala Lumpur, New York, Tokyo, Toronto en Seoul. Deze commissie is een zomercommissie en wordt dus al gevormd in de zomer.

Commissie

Praeses: Martijn Gijsen
Ab-actis: Thaisa Ridder
Quaestor: Hajar Belhaje
Assessor promotie: Joan de Boer
Assessor: Fatma Gül Sarim
Assessor: Julia Pycek

Begeleidende bestuursleden

Geert van der Meer

Uitwisselingscommissie

Introductie

Om het jaar organiseert Grotius een uitwisseling met universiteiten in Zuid-Afrika en Gent. De commissie dient deelnemers te werven voor deze reis en een Grotiaan te strikken die zal pleiten tijdens de traditionele pleitwedstrijd in Gent. 

Commissie

Praeses: Marilou Zwiers
Ab-actis: Esther Ophorst
Quaestor: Juliette Eijssen
Assessor promotie: Tess van der Putten
Assessor: Fleur Huizinga

Begeleidend bestuurslid

Geert van der Meer