.

Agenda


8 mei
Groningen


Groninger Pleitwedstrijd

De GPW is een wedstrijd waarin pleitteams het tegen elkaar opnemen. De wedstrijd bestaat uit twee voorrondes, die worden gevolgd door een spannende finale. Elke pleiter zal in één van de twee voorrondes een pleidooi houden. Na de zitting geeft de jury, die bestaat uit beroepsrechters en advocaten van gerenommeerde advocatenkantoren, de pleiters een beoordeling.

Bij de beoordeling van de pleidooien zal worden gelet op de presentatie van het pleidooi, repliek/dupliek, de inhoud van het pleidooi en de mate waarin het pleidooi de werkelijkheid benadert. Aangezien deze wedstrijd voorbereiding behoeft, wordt de casus ruim op tijd aan de deelnemers toegezonden. De casus heeft betrekking op vakken uit de bachelorfase. Om deze reden staat deelname aan de Groninger Pleitwedstrijd niet open voor propedeuse-studenten. Informatie over welke vorm de wedstrijd in dit bijzondere jaar zal hebben, volgt te zijner tijd. .


26 t/m 28 april
Utrecht


Save the Date!

De Utrechtse Pleitkampioenschappen worden elk jaar traditiegetrouw georganiseerd door Studievereniging Sirius. Verschillende pleitteams uit het hele land nemen het tegen elkaar op in de Rechtbank Midden-Nederland, waar ze beoordeeld worden door een jury bestaande uit advocaten, rechters en academici. Sinds twee jaar wordt de finaleronde op een externe locatie gehouden. Op dit moment gaat Studievereniging Sirius ervan uit dat het kampioenschap, eventueel in gewijzigde vorm, doorgang zal kunnen vinden. De ontwikkelingen rondom het coronavirus worden nauwlettend gevolgd. Informatie over de definitieve datum en de verdere planning van het evenement volgt!


2 februari
Tilburg


Nationale Snelpleitwedstrijd

Op 2 februari is het zover! De jaarlijkse Nationale Snelpleitwedstrijd in Tilburg. Vanjuit heel Nederland zullen rechtenstudenten dan weer naar Tilburg afreizen om hun pleitvaardigheden te laten zien en om voor de titel te strijden.
Je krijgt bij deze wedstrijd in teams van vier personen dertig minuten de tijd om een pleidooi voor te bereiden. Elke ronde krijg je daarbij een nieuwe casus. De jury zal bestaan uit professoren van Tilburg Law School en advocaten uit het hele land. Na de drie rondes mogen de twee beste teams het tegen elkaar opnemen in de finale.

Dit evenement vindt voorlopig doorgang. Er wordt ook gewerkt aan een eventueel online alternatief, maar tot nu toe ziet het er naar uit dat het fysiek gaat plaatsvinden. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen.

Meld je aan als individu of team (mag ook minder dan 4 mensen zijn) door een mailtje te sturen naar: jpdappel@law.leidenuniv.nl


14 december
19.00-20.30 uur
Lorentzzaal


Lezing Ab Koolhof

Lezing: Ab Koolhof

Op 14 december ontvangen wij advocaat Ab Koolhof, werkzaam bij TeekensKarstens in Leiden. Hij gaat ons alles vertellen over hoe COVID-19 de rechtspraktijk heeft veranderd. Ab is gespecialiseerd in arbeidsrechten en zal ook vertellen hoe corona dat rechtsgebied heeft beïnvloed.
Meld je aan via: https://forms.gle/sf4hrPvZm5u4ZVVv5

Het is gelukkig zo dat wij deze activiteit (onder voorbehoud) fysiek mogen organiseren in de Lorentzzaal. De lezing zal om 19:00 beginnen.
Wij willen jullie vragen om je aan onderstaande maatregelen te houden:

  • Kom niet in grote groepen.
  • Houd te allen tijde 1,5 m afstand.
  • Ga bij binnenkomst zo snel mogelijk zitten. En misschien wel de belangrijkste:
  • Blijf thuis bij corona verschijnselen of een quarantaineplicht.
  • Draag een mondkapje tijdens verplaatsingen door het gebouw.

Mocht je nou niet kunnen komen, laat dat dan alsjeblieft z.s.m. weten. Vanwege de geldende maatregelen kunnen we namelijk, maar een beperkt aantal mensen ontvangen en het zou zonde zijn als er toch lege plekken zijn, terwijl er mensen op de reservelijst staan.