Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rule of Law in Hongarije met Amnesty International

januari 25 @ 19:00 - 20:30

Facebooktwitterlinkedinmail

Waarde Grotianen,

Al langere tijd wordt vanuit de Europese Unie zorgelijk gekeken naar de politieke situatie in Hongarije. Sinds 2010 voert de politieke partij Fidesz van premier Victor Orbán wetswijzigingen door die de Hongaarse rechtsstaat aantasten.

Zo heeft een grondwetswijziging de rechterlijke macht ingeperkt en staat de persvrijheid onder druk doordat aanhangers van Orbán grote onafhankelijke nieuwssites hebben opgekocht en gereorganiseerd tot pro-regeringsplatformen waar kritiek op de regering niet wordt geduld.

In april 2020 is door een zogenaamde Coronawet het Hongaarse parlement buitenspel gezet en regeert de Hongaarse regering nu zonder controle van het parlement waardoor de Hongaarse rechtsstaat nog meer onder druk is komen te staan.

Julia Ivan werkt als Senior Human Rights Officer bij de Nederlandse Amnesty International en is gespecialiseerd op de politieke situaties in Polen en Hongarije.

Ze zal maandag 25 januari om 19:00 uur online in het Engels een lezing geven en precies vertellen hoe de situatie momenteel in Hongarije is en wat voor acties Amnesty International en de Europese Unie voeren om de situatie in Hongarije te verbeteren.

Aanmelden: https://forms.gle/9i3QMCGhbvapBsxAA

Gegevens

Datum:
januari 25
Tijd:
19:00 - 20:30
Evenement Categorie: