Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

College tour: Reimer Veldhuis

mei 18 @ 15:00 - 17:00

Op 18 mei om 15.00 uur ontvangt J.F.V. Grotius met trots landsadvocaat Reimer Veldhuis voor een college tour. Naast de landspraktijk treedt Reimer Veldhuis ook op voor publiekrechtelijke toezichthouders, provincies en gemeenten, en heeft veel te vertellen over het civiele recht, bestuursrecht en het strafrecht. Kortom, een ontzettend brede en interessante collegetour die je niet wil missen!
Reimer studeerde staats- en bestuursrecht en geschiedenis van de internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht. Hij nam deel aan de internationale masterclass mensenrechten ‘Humanity in Action’ en hij publiceert met regelmaat in vakbladen.
De oorsprong van de landsadvocatuur ligt in het begin van de veertiende eeuw. Deze titel wordt sinds 1879 verleend aan één persoon, en dat is op dit moment dus aan Reimer Veldhuis. De Staat maakt gebruik van een vaste, externe advocaat, die werkt volgens de regels die gelden voor alle advocaten in Nederland. De landsadvocaat is niet in dienst van de Staat. De verplichtingen die gelden voor de landsadvocaat gelden ook voor zijn kantoorgenoten, en samen behandelen ze jaarlijks meer dan duizend zaken voor de Staat. Al met al een heel interessante kant van de advocatuur waar je zeker meer over wil weten!
In de college tour krijg je de kans om Veldhuis zijn hemd van het lijf te vragen, en je helemaal onder te dompelen in zijn vak. Bedenk dus een aantal vragen schrijf je snel in voor de collegetour via: https://forms.gle/xuzpQGvBiyrtcgZ29
Activiteitencommissie Intern ziet je graag dan!

Gegevens

Datum:
mei 18
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie: